måndag, juni 09, 2008

Brevmysterier

"Du har fått brev från Frankrike" meddelade min syster hemifrån föräldrarna för ett tag sen. Jag blev mer än en smula förvånad. Dels över att få brev till en adress som det var 10 år sedan jag senast bodde på, och dels över att det var från Frankrike – jag känner ingen där. Så när jag i helgen besökte föräldrahemmet trodde jag att mysteriet skulle få sin lösning, men tvärtom – det tätnade: I kuvertet låg fem stycken reklamvykort, det var inte ett ord skrivit på något av dem och det fanns ingen avsändare.

Någon har alltså tyckt det var mödan värt att rota fram ett kuvert, stoppa i fem reklamvykort, leta reda på en minst 10 år gammal adress, skriva den på kuvertet, köpa frimärken, klistra på frimärken och posta det hela. Jag fattar ingenting.

4 kommentarer:

Åsa sa...

När jag pluggade i S:t Petersburg fick jag en postavi om att jag fått ett paket. Glad i hågen gick jag för att hämta ut det (trodde det var från föräldrarna), men det visade sig vara ett anonymt paket från Norge (jag har ingen anknytning dit)och i paketet låg en liten mini-handfläkt (batteridriven som man har när det är varmt)och inget förklaringsbrev...jag fattade noll och gör fortfarande... skumt är det... Gillar din blogg by the way.

Johanna sa...

En minihandfläkt!? Det slår ju fem reklamvykort med hästlängder... Kul att du gillar min blogg!

ex oriente lux sa...

några nyheter om det mystiska brevet?

/västgöte i exil som lämnat huvudstaden gå grund av viss skepsim (minst sagt)och som älskar det jättelika landet i öst - ex oriete lux!

Johanna sa...

Nej, jag har fortfarande ingen aning. Mina kollegor föreslår att det är en rebus och att jag ska försöka lista ut vad vykorten gör reklam för (min franska är minst sagt rostig) och lägga i hop det på något sätt.